Over mij (Marcia Veldboer)

Paarden en honden zijn als een rode draad door mijn leven geweven. Als kind waren er thuis altijd honden: Kaso onze heidewachtel en James de stoere bouvier waren onze trouwe huisgenoten. De “Nijmeegse manege” was de eerste plek waar ik als kind genoot van alles wat paarden mij op dat moment konden bieden: hun bewegingen, hun geuren, hun soms onvoorspelbare gedrag, hun prachtig sprekende ogen, maar vooral het kunnen leren rijden op hun rug.

Na meerdere jaren op die manier te hebben genoten, kwam er een eigen pony Rascal. Vanaf dat moment werd er in verenigingsverband zo goed mogelijk getraind om op concoursen goed voor de dag te komen. Ook de jaren daarna, op paarden van Gerrit Zwiers en Theo Weusthof, was ik altijd bezig om het paard en mijzelf tot een zo goed mogelijke combinatie te maken.

Helaas waren er in die tijd nog geen osteopaten… Terugkijkend, besef ik dat problemen met paarden, maar ook honden, toen anders hadden kunnen worden opgelost.

Uiteindelijk ben ik in mijn paardensportcarriere met mijn grote zwarte vriend Raffie Z2 startgerechtigd geworden. Ik ben hem daar heel dankbaar voor! Hij heeft mij veel geleerd en dikwijls een goede spiegel voor gehouden.

Via verschillende omwegen (13 jaar humaan fysiotherapeut; ORUN instructrice; instructrice paardrijden voor mensen met een beperking) ben ik in 2008 met de opleiding osteopathie voor paarden en honden begonnen (ICREO). Deze 3-jarige opleiding heb ik in 2011 met succes afgerond.

Daarna heb ik diverse bijscholingen gevolgd:

  • Om zoveel mogelijk bewegingsproblemen bij paarden op te kunnen lossen, heb ik een chiropractie/ manueel therapie- bijscholing gevolgd bij Eric Laarakker (www.holistischdierenarts.nl).
  • Ik heb een opleiding “Dry Needling” voor honden en paarden gevolgd bij Nympha Minnaar (www.paardendryneedling.nl). Hiervor heb ik ook een certificaat ontvangen.
  • Diverse bijscholingen op het gebied van het manueel losmaken van bindweefselstructuren/ massagetechnieken (o.a. guasha)/gedragsproblemen bij honden/hoefproblematieken.